Забраняват пиенето на вода по улиците в Ибиса

06.05.2016
Ибиса

Курортът Ибиса е на път да забрани водата. Властите на острова обсъждат закон, според който консумацията на течности по улиците на курортния град Сан Антонио Абад трябва да бъде напълно забранена.

Освен водата, през това лято извън закона могат да останат лимонадата, соковете, чаят, кафето, спиртните напитки, изобщо - всичко течно. Драстичните мерки целят да се избегне практиката на пиене на алкохол на обществени места.

Мерките са наистина драстични, но няма как да бъде забранен само алкохолът. Полицаите не могат визуално да определят дали в бутилката или чашата течността е алкохолна или безалкохолна. От това идва единственото решение – на летовниците да се забранят всякакви напитки, консумирани в обществените пространства. Глобата е 750 евро.

Законът предизвика остра реакция на недоволство. Въпреки това извън инициативата са всички барове, ресторанти и кафенета в Ибиса, където всеки желаещ ще може да си поръча каквото пожелае. Просто не може да го изнася навън.

Какво ще правят хората с малки деца обаче, както и активно спортуващите? Трябва ли те да търсят кафене всеки път, когато поискат да утолят жаждата си, питат се испанците. Някои нарекоха закона нехуманен. Предстои промяната да бъде преразгледана.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати