Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Топ 10 на най-красивите пустини в света

Топ 10 на най-красивите пустини в света

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k
Вади Рум, Йордания

Ако високите температури никак не ви плашат и искате да се насладите на наистина красива гледка, най-подходящите дестинации за вас са 10-те най-впечатляващи пустини на планетата.

Атакама, Чили

Пустинята е разположена между Тихия океан и планинската верига Андите. В Атакама са разположени множество вулкани с тюркоазени гейзери и лагуни. В тази пустиня може да видите огромна пясъчна ръка, излизаща от пясъците.

Бялата пустиня, Египет

Пустинята се простира на 60 километра в Египет и изненадва със своите забележителни варовикови образувания. Те са изваяни от вятъра и имат различни интересни форми.

Гоби, Монголия

Гоби

В миналото Гоби е била една от дестинациите по Пътя на коприната. Пустинята е много камениста, а климатичните условия са сурови. През лятото термометърът отчита 30 градуса по Целзий, а през зимата – минус 25 градуса по Целзий.

Мохаве, САЩ

Мохаве

Простира се на голямата площ от 40 000 квадратни километра, а пейзажът със своите планини и обширни равнини на Мохаве е един от най-удивителните в света. В тази пустиня се намира и Долината на смъртта.

Намиб, Намибия

Намиб

В Намиб се простират най-високите пустинни дюни, стигащи до 300 метра. Пустинята е и една от най-старите в света.

Сахара

Сахара

Това е най-голямата пустиня в света като общата площта на 10 държави. Сахара е и най-сухият регион на планетата ни, но залезите на това място са забележителни.

Синайската пустиня

Мястото, стигащо до Червено море, е свещено за юдеи, християни и мюсюлмани, тъй като тук се намира планината Синай, която е свързана и с трите религии.

Такламакан, Китай

Пустинята е изключително красива и за разлика от останалите пустини в света тук температурата не е толкова висока и разходката сред пясъка е по-приятна.

Тар, Индия

Тар е сред най-обширните пустини със своите 200 000 квадратни километра. Тук липсват пясъчни дюни, но се намира в близост до множество градове.

Вади Рум, Йордания

Вади Рум е една от най-красивите пустини заради каньоните и естествени сводове на пещери, които може да видите тук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати