Защо си заслужава да посетите Албания?

05.11.2016
Защо си заслужава да посетите Албания?

Албания е една от страните, които предоставя страхотни възможности за туризъм, но въпреки това много често е подценявана несправедливо. В следващите редове ви предлагаме да видите няколко причини, поради които си заслужава да се отправите към балканската страна при първа възможност.

Удивителните плажове

Повечето от вас едва ли свързват Албания с морска почивка, но ви уверяваме, че ако решите да прекарате лятната си ваканция там, няма да съжалите. Страната може да ви спечели завинаги с красивите си заливи, почти девствени плажове и чисти сини води.

Апетитната храна

Албанската кухня е сходна с кулинарията в Италия, Турция и Гърция, така че шансът да не ви допадне е минимален. Докато сте на почивка там, можете да се насладите на плодове и зеленчуци с наситен вкус, както и на невероятни морски деликатеси. Трябва да отбележим обаче, че не по-малка наслада за сетивата предизвика и албанското вино. То може и да не се е прочуло все още в цял свят, но определено си заслужава да бъде опитано.

Защо си заслужава да посетите Албания?

Главозамайващата планинска гледка

Ако имате възможност, да стъпите на албанска територия, задължително отделете време на величествения планински масив Проклетия. Препоръчваме ви също така да видите езерото Коман и долината Валбона.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати