Замъкът Malcesine

11.11.2010
Malcesine

Замъкът Malcesine /бг. Малцезин или Малкезин/ (Malcesine Castle) доминира над едноименното италианско курортно градче, което е разположено в централната част на Северна Италия. От едната страна на града водните пейзажи от красивото езеро Гарда (Lake Garda) се преплитат с прекрасни алпийски гледки. Замъкът Malcesine е романтична средновековна крепост, която е построена на висока скала, разположена над живописното езеро.

Град Malcesine е бившо рибарско селце, а днес е едно от най-предпочитаните места за почивка в тази част на Италия, известна като провинция Верона. Замъкът Malcesine се намира на 120 км северозападно от Венеция и на около 40 км северозападно от Верона.

Едва ли има достатъчно думи, за да се опише красотата на това място, която идва от уникалното съчетание между планини, средновековна крепост, китно италианско градче и най-вече красивите гледки към езерото Гарда. Malcesine е красив по-всяко време на годината, но най-вече през пролетта и есента. По това време на годината влюбени двойки от цял свят идват тук, за да минат под венчило в красивия средновековен дворец Malcesine.

Понякога сватбените церемонии в крепостта достигат до 7-8 на ден. Най-натоварен с бъдещи младоженци е месец септември, когато времето тук е меко и слънчево и позволява максимални приятни гледки и пейзажи към красивото езеро Гарда. От години замъкът Malcesine е изградил традиции в организирането на сватбени тържества.

Днес в крепостта няма закрити помещения, но полуразрушените й стени са идеално пригодени за сватбените церемонии. Има основно три помещения, в които протичат сватбите. Малката зала побира около 40 гости и е подходяща за малки тържества. Тя е разположена на единия край на Malcesine и предлага невероятна гледка към езерото.

Малкезин

Второто помещение е изработено от бял камък и е разположено в кулата на крепостта. Тази зала е по-голяма, като побира около 70 души. Навярно най-впечатляваща е терасата на двореца, която също гледа към Гарда и която може да побере около 80 души. Най-често тук се сключват сватбените бракове.

Смята се, че замъкът Malcesine е построен на това място през далечната 568 година, но от тогава насам претърпява множество реконструкции. Днес на територията му има музей, предлагащ интересни артефакти и най-интересното от историята на езерото Гарда. В долната част на замъка Malcesine има старинен амфитеатър, в който често се провеждат различни камерни концерти.

3.6
Общо гласували: 5
5 0
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати