Замъкът Aigle

10.11.2010
Замъкът Aigle

Замъкът Aigle (Aigle Castle) се счита за един от най-интересните и важните крепостни укрепления, останали от средновековието на територията на Швейцария. Освен важното си историческо значение замъкът Aigle може да се похвали и с невероятната си красота. Наоколо земите се славят с плодородните си качества, като тук е голям лозарски район. Вината, призвеждани в района на Aigle са едни от най-добрите, които Швейцария предлага на пазара.

Дворецът Aigle доминира над едноименното швейцарско градче, което се намира в кантона Во. В буквален превод от френски език имато на двореца Aigle означава орел. Градчето с красивия замък са разположени близо до град Монтрьо, който е само на 13 км в северо западна посока. Aigle заема източния край на тукашната Рьона долина, в самото подножие на швейцарските Алпи.

Замъкът Aigle не е толкова масивен и голям като замъка Шийон (Chillon Castle), който е разположен наблизо, но по външен вид по нищо не отстъпва на по-големия си „родственик”. Aigle е наистина много красив дворец. Сегашният дворец е построен в своя първообраз като крепостно укрепление, което имало задачата да защитава входа на тукашната долина срещу вражески нашествия.

Мнозина са на мнение, че околните планински пейзажи около двореца и града Aigle са едни от най-завладяващите в цяла Швейцария. Насред тази природна красота през 12 век се появява и замъкът Aigle, със своите кули, които домиират над всички останали постройки. Дворецът е издигнат върху квадратни основи, като освен по-високите наблюдателници има и множество по-малки кули. От красивите балкони на замъка Aigle има необятна гледка към града и долината.

Дворецът Aigle е бил официална резиденция на провинциалните говератори на Бернез. След този период дворцовият комплекс функционира до 1972 година като окръжен затвор . Днес отвъд каменните стени на Aigle може да се разгледа интересен музей на лозарството и виното, който е разположен над приятния ресторант.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати