За пръв път: Фонтаните във Ватикана пресъхнаха

25.07.2017
Ватикана

За пръв път в историята на Ватикана фонтаните пресъхнаха. Властите въведоха режим на водата.

Властите във Ватикана спряха водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър. Това се случва за пръв път, което го превръща в прецедент.

Причината фонтаните да пресъхнат е продължителната суша, която застигна Рим тези дни. През следващите няколко седмици без вода ще останат около сто фонтана. В настоящия момент изключени са два водоскока, сътворени през 17-и век от скулпторите Карло Мадерно и Джан Лоренцо Бернини.

Горещините в италианската столица са наистина страшни. В последните две години валежите паднаха под средните нива за района, което стана и причина фонтаните са бъдат спрени. Режимът на водата е нещо, което се случва за пръв път. От Ватикана помолиха всички граждани да са толерантни.

Фонтани в Рим

Рим винаги е бил благословен с много вода, а настоящото положение е изключение. През юли са паднали със 72 на сто по-малко дъждове от средните за месеца, а през юни - със 74 процента по-малко. Папа Франциск винаги е имал грижата за ресурсите на планетата. Той за първи път публикува документ на Светия престол, посветен на опазването на околната среда. В него той призова световните лидери да предприемат бързи действия.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати