Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Любопитни факти за Санторини, които трябва да знаете

Любопитни факти за Санторини, които трябва да знаете

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
833
Санторини

Остров Санторини е сред най-атрактивните дестинации не само в Гърция, но и в световен план. Преди броени седмици той беше признат за най-добрия остров в света, а само преди година беше определен за най-красивия остров на планетата.

И не случайно! Това райско кътче е известно с впечатляващите си плажове, романтичните залези и приказни пейзажи. Има няколко интересни факта за него обаче, които малцина знаят. Ето и кои са те:

1. Придвижването пеша отнема повече време

Заради структурата си островът е осеян с множество стълби. Ако искате да се предвижите от едно място до друго или просто да намерите хотела си, ще ви се наложи да минете през тях. А това понякога отнема повече време.

Санторини

2. Ранното население на Санторини е обитавало пещерни жилища

Първите жителите на острова са обитавали жилища, изградени от вулканични стени. Интересно е, че някои от тях могат да се видят и днес, макар че вече изглеждат доста по-лъскаво.

3. Всяка година хиляди влюбени пристигат на острова, за да сключат брак.

Тази мода е особено актуална сред азиатците.

Санторини

4. По Великден Санторини грейва

По време на християнския празник местните имат традиция да запалят в дома си фенер. Можете да си представите колко красива гледка представляват всички тези светлинки.

5. Холивудските звезди обожават Санторини

Казват, че има голям шанс, докато се разхождаш на острова да попаднеш на някоя световна знаменитост, защото много от тях харесват дестинацията. Някои дори имат свои собствени имоти в Санторини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати