Държавите, в които нудистите са най-нежелани

20.07.2018
Държавите, в които нудистите са най-нежелани

Нудистите са особен вид плажуващи, които не се приемат еднакво навсякъде. Няма нищо лошо в това да нямаш проблем с голото си тяло, но има държави, които определено не одобряват разголването.

Европа може и да е либерална, но не всяка държава има най-добрата политика спрямо различните. Ще се учудите на колко много места не гледат с добро око на хората, които се разхождат по монокини или дори чисто голи.

Има плажове, специално предвидени за нудисти. Въпреки това повечето от тях са убедени, че никой не може да им забрани да ходят навсякъде. За огромно съжаление на нудистите обае има плажове, на които може не само да ги глобят за тази фриволност, а дори и да ги арестуват. Поради това, преди да решите да захвърлите дрехите и да приемете слънчевите лъчи така, както майка ви е родила, вижте къде не сте желани:

Монако. Дори мобилните приложения за разходки из страната ви предупреждават, че в Монако задължително се ходи с бански. Местните имат особено консервативни представи за приличието и е добре да не ги дразните.

Гърция. Ако искате да ходите както майка ви е родила, е добре да се насочите към някой от официално обявените за нудисти плажове в топлата ни съседка. Извън тях рискувате туристическата полиция да ви наложи голяма глоба или дори - да ви арестува, ако сте без банския си костюм. А в гръцките арести определено не е приятно.

Държавите, в които нудистите са най-нежелани

Кипър. Тук определено не е място за нудисти. Ако сте любители на разкрепостеното плажуване, стойте далеч от Кипър. В страната има закон, с който се забраняват всякакви нудиски практики и плажове. На всеки плаж има табели, които изрично предупреждават посетителите да бъдат задължително с бански костюм.

Естония. Там думата нудизъм не е забранена със закон, но местните са крайно срамежливи. За тях е непонятна необходимостта на който и да било да сваля всичките си дрехи на плажа. В Естония има само три неофициални нудистки плажа. Голотата се приема и около минералните извори, но отново – не навсякъде и не от всеки.

Испания. Публичната голота е най-строго забранена в Испания. Спазването се следи най-стриктно в Барселона. Забраната за нудисти е въведена през 2011-та, когато напливът на чисто голи туристи преминава всички граници. Забранени са дори разходките по улиците само по бански. Нарушителите ги грози глоба от между 300 и 500 евро.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати