Класация: Щастливите градове на Европа

20.09.2017
Вилнюс

Най-щастливите хора в Европа обитават няколко града. Класацията за това кои са най-доволните граждани е построена на база на брой на доволните от живота в града, обществените места, здравеопазването, екологията и образованието.

Данните от класацията помогнаха на специалистите да определят кои са най-щастливите градове за живот в Европа. Това са Вилнюс (Литва), Копенхаген (Дания), Стокхолм ([Швеция]), Люксембург, Виена (Австрия) и Амстердам (Холандия). Те са разделени на няколко подкатегории.

Виена

Най-щастливи от заобикалящото ги градско пространство – паркове, ресторанти и магазини, са жителите на Виена, Люксембург, Стокхолм, Любляна, Хелзинки и Амстердам. От чистотата пък най-доволни са в Люксембург, Виена, Любляна, Рига и Хелзинки. В същото време най-чувствителни и придирчиви към този пункт са живущите в Атина, Братислава, София и Рим.

От здравеопазването не могат да се оплачат в Люксембург, Прага, Амстердам, Брюксел и Виена. Най-недоволни са в Атина, Варшава, Рига и Будапеща.

Дъблин

Градът с най-високо добро образование е Дъблин, Ирландия. След него в класацията са Никозия, Хелзинки, Любляна, Люксембург и Амстердам. Накрая на класацията са градовете София, Рим, Мадрид и Будапеща. Жителите там смятат, че пред образованието в страната може и да има светло бъдеще, но в момента положението е повече от лошо.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати