Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Невероятни факти за Лихтенщайн

Невероятни факти за Лихтенщайн

1 от 5 Снимки

1. Най-приятелската армия на света


По време на австрийско-пруската война от 1866 г. армията на Лихтенщайн потеглила на война на страната на Австрия. Тя била съставена от 80 човека, решени да търсят слава. Мъжете не видели нито една битка, но намерили популярност по друг начин. Армията на княжеството се разраснала на връщане у дома. По пътя те срещнали двама италианци, загубили дома си в сраженията, и ги поканили да станат граждани на Лихтенщайн, а трима от войниците си харесали невести и се оженили, докато търсели сражение, в което да участват.

Макар и на някои хора географските познания да са позанемарени, вие със сигурност сте чували за Лихтенщайн. Какво обаче в действителност знаете за тази малка европейска страна? Общоизвестните факти са, че това е една от малкото държави джуджета, че там хората имат един от най-високите стандарти на живот и че е разположена между Швейцария и Австрия.

Какво друго? Лихтенщайн е четвъртата малка страна в Европа с едва 11 общини и малобройно население. Макар и сгушена във величествените Алпи, страната има само един главен ски курорт в Малбун, който обаче е един от най-лъскавите и скъпите в света.

Също така Лихтенщайн има най-много олимпийски медали на глава от населението от която и да е друга страна в света. Това със сигурност е едно от най-хубавите места, където вероятно никога няма да живеете, защото взимането на гражданство е почти невъзможно. Вижте в галерията ни и още неизвестни и невероятни факти за дребната държава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати