Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Колко струва Стоунхендж или забележителности, които могат да се купят!

Колко струва Стоунхендж или забележителности, които могат да се купят!

3 от 4 Снимки

3. Надписът Холивуд


Надписът Холивуд е легендарен за филмовата индустрия. Той е смятан за една от най-големите забележителности по Западното крайбрежие на САЩ. Точно затова новината, че той може да бъде премахнат, през 2012 година шокира целия свят. Собствениците на имота, върху който се намира забележителността, решават да развиват там голям търговски комплекс.

За да го спасят, хората започват кампания, чиято цел е земята да бъде купена и надписът да се запази. Събират се 1 милион долара, които са недостатъчни за целта. Исканата цена за имота е 13 милиона. Милиардерът Хю Хефнър дарява остатъка и забележителността е спасена.
Щастлив съм, че бях в състояние да направя това и да спася надписа, казва Хефнер. Това е нашата Айфеловата кула. Той представлява, мисля, повече от един град, той представлява холивудските мечти.

През вековете определени сради, местности и монументи постепенно се обвиват с история и започват да символизират своето време, да представят ценностите, които хората са притежавали, или стават показателни за определен начин на живот, уникален за даден град или държава.

Такива забележителности изглеждат безценни, но във времената, в които всеки безизвестен арабски милиардер може да се появи отнякъде и да си купи каквото пожелае – от световен футболен гранд, до великолепна картина на Леонардо да Винчи, вече всичко има цена.

Как ви звучи да си купите Стоунхендж например? Да, независимо колко безценен за историята е каменният монумент, истината е, че той често е бил пускан за продажба. Това важи за още някои известни забележителности, много от които са били препродавани по няколко пъти. Вижте в следващата галерия кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати