Ботаническата градина в Балчик става на 55 години

16.04.2010

На 27 юли се навършват 55 години от създаването на Ботаническата градина в Двореца край Балчик. Във връзка с празника се подготвят различни прояви. Една от тях е изложбата под надслов „История на растителността на Черноморското крайбрежие".

Ботаническата градина в Балчик става на 55 години

Директорът на Университетски ботанически градини д-р Красимир Косев изрази задоволство от факта, че приходите от посещението на градината се увеличават. Тук основно се разчина на българските и румънските туристи.

Подобрена е и организацията за приемането на туристите. Осигурен е вход с електронен достъп, като цената е 10 лева. Намаления могат да ползват дцата, студентите и организираните туристи.

Ботаническата градина е съхранила различни видове средиземноморски растения. Има и видове, на които зимните студове са се отразили зле и те са измръзнали. Но уверението е, че те ще бъдат възстановени. Тук могат да се видят и около 100 вида лалета.

Ще бъде доразвита и инфраструктурата, като се осигури достъп на хора с увреждания. Оранжерията за едроразмерни кактуси също ще бъде довършена, като гледката от тук към морето ще бъде наистина фантастична.

3.5
Общо 4 гласували
5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати