Кулинарни уроци за туристите в Арбанаси

21.04.2010
Кулинарни уроци за туристите в Арбанаси

Арбанаси се слави с характерната си архитектура. Къщите в Арбанаси са обзаведени в типичен възрожденски стил. Навсякъде цари спокойствие. Хората са гостоприемни и любезни. Ето защо отскоро на туристите тук се предлагат кулинарни уроци при гостуване в арбанашки къщи.

Интересна гледка са германци, японци и англичани запретнали ръкави и приготвящи типични български ястия. Гостуването на туристите е едно удачно допълнение към посещението на музейните църкви.

Менюто, което те приготвят включва домашна пита, салата, пълнени чушки с кайма и ориз. Десертът е от кадаиф. Особено удоволствие чужденците изпитват при откъсването на зеленчуци от градината на стопаните или дегустацията на домашно приготвеното вино. В кулинарните уроци може да влезе и приготвянето на туршии и компоти.

Домакините и къщите, които се посещават са внимателно подбрани. За всяка къща има и преводач, който придружава гостите през цялото време. На Самоводската чаршия във Велико Търново чужденците могат да усвояват тънкостите на дърворезбата, тъкачеството, грънчарството.

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати