Туроператори и журналисти от Сърбия посетиха Несебър

21.04.2010
Туроператори и журналисти от Сърбия посетиха Несебър

Община Несебър бе посетена от представители на сръбски туроператорски фирми и журналисти. Целта на тяхното посещение бе да се запознаят на място с историята и културата на града, която да представят пред своите клиенти като туристическа дестинация.

Идеята за сътрудничество в областта на туризма се зароди по време на изложението през февруари в Белград, в което Несебър взе участие. Тогава сръбските вестници поместиха реклами за курорта поради проявения голям интерес.

На гостите бяха представени всички новости. С културната програма на града всички туристи могат да се запознаят от големите информационни таба, поставени на стратегически места в града.

Друг важен въпрос, заинтересувал журналистите бе сметосъбирането в града, пречистването на водата, както и чистотата на морето. Кметът Николай Димитров информира, че вече е разработен идеен проект за построяване на нова пречиствателна станция, както и разширяване на старата.

С добра техника се извършва и сметосъбирането. Контейнерите се измиват от специална машина веднага след изхвърлянето на боклука. Специализирана техника измива с препарат и улиците на града.

За политиката си за развитие на туризма общинарите споделиха, че ще развиват не само летен, но и културен, конгресен и исторически туризъм.

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати