Засилен интерес на румънците към Южното Черноморие

26.04.2010
Засилен интерес на румънците към Южното Черноморие

Освен към Северното Черноморие румънците започват да проявяват интерес към Бургас и Южното ни Черноморие. В тази връзка посланикът на Румъния у нас Негово превъзходителство Антон Пъкурецу посети Бургас и се срещна с кмета на града Димитър Николов.

Поради проявения интерес към Бургас от министъра на регионалното развитие и туризма на Румъния Елена Удря, кметът на Бургас отправи покана чрез посланика за посещението и тук, както и на Дачиан Чолош, еврокомисар с ресор земеделие и развитие на селските райони. Той може да окаже помощ за проекти в областта на туризма.

На срещата се обсъдиха и перспективите пред Сдружение "Черноморски еврорегион", в което членува и Бургас. Евродепутатите ще бъдат помолени за съдействие за по - голям бюджет на организацията, което ще помогне за подобряване на инфраструктурата, както и за реализация на екологични проекти.

Господин Николов изрази надежда, че интересът на румънските туристи към Южното Черноморие ще се увеличи. За тяхно улеснение ще бъде издадена брошура на румънски език с полезна за туристите информация.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати