Заповядайте на Фестивала на пълнените чушки в град Левски

15.08.2019
1 от 9 Снимки
Заповядайте на Фестивала на пълнените чушки в град Левски
Заповядайте на Фестивала на пълнените чушки в град Левски

Град Левски кани всички почитатели на традиционните български ястия на вкусен Фестивал на пълнените чушки, който ще се проведе на 31 август.

Фестивалът Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция ще премине успоредно в традиционния градски панаир в Левски.

Празникът стартира на събота на 31 август от 17 часа в парка до сградата на Общината.

Градският панаир в Левски се провежда всяка година около Голяма Богородица от цял век насам - сериозна традиция, която задължително преминава с приготвянето на пълнени чушки във всеки дом.

Кметът на Левски Любка Александрова споделя, че магията на пълнените чушки работи само по времето на панаира. Община Левски утвърждава усилено през последните години своите празници и фестивали, а с кулинарния фестивал на пълнените чушки кръгът вече е затворен.

Празникът на пълнените чушки е свързан с развитието на зеленчукопроизводството, което се опитва да се наложи като емблема на региона, която може дори да засили туризма.

Всички мераклии да вземат участие в кулинарния панаир на пълнените чушки - ентусиасти и професионални готвачи, могат да се запишат до 15 август.

Надпреварата ще премине в 2 категории: Най-автентична рецепта за пълнена чушка и Най-уникална рецепта за пълнена чушка.

Майсторите на рецептата за пълнени чушки ще получат уникални награди – златни и сребърни чушки, изработени от майстор-ювелир.

Участието във фестивала е безплатно, а всички, които искат да посетят събитието, ще могат да похапнат от вкусните пълнени чушки, които ще бъдат приготвени. За да е забавата пълна, ще има различни предизвикателства за гостите - търбушене на чушки, бързо пълнене на чушки, белене на печени чушки и търсене на скрита златна чушка.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати