Велинград показа възможностите си за туризъм

05.05.2010
Велинград показа възможностите си за туризъм

На 4 май 2010 г. във Велинград пристигнаха официални делегации от Руската федерация и от съседна Република Турция, които са на ниво правителство. Основната цел е да се запознаят на място с възможностите за почивка в СПА-столицата на Балканите и на България.

Гостите се запознаха с капацитета и базите на местните хотели, като отсега руснаците са проявили интерес как техни ветерани биха могли да отдъхват в СПА-центровете и балнеолечебните комплекси в курортния град, тъй като губерниите в Руската федерация отпускали отромни средства за почивка на участниците във войните.

От руска страна в делегацията са включени ген. Варанин – съветник на руския министър-председател Владимир Путин по военните въпроси и председател на Световна лига за защита на човешкото достойнство, Генадий Михайлович Шарапов-заместник - изпълнителен секретар на Международна организация за ветераните”Воевое братство”, заместник на ген. Громов-губернатор на Русия и председател на тази организация, както и Дмитрий Саблин, зам.- председател на икономическата комисия към Руската Дума.

В турската делегация, предвождана от Мехмед Кутлу, братовчед на министър-председателя на Турция, председател на правозащитна организация, която се занимава с достойнството на човека, участва и г-н Джан Бандерол, един от тримата преговарящи с ЕС, преподавател-професор по международни отношения и най-добрият специалист в Турция по европейските въпроси.

Чуждестранните гости-общо 11, се срещнаха с кмета на Община Велинград Иван Лебанов, в 11.00 ч. В 13.00 ч. бе проведена пресконференция за медиите в Малка зала на общината.

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати