Леденика – туризъм без сезони

07.05.2010
Леденика – туризъм без сезони

На свое заседание общинските съветници във Враца подкрепиха идеята на общината за кандидатстване по оперативна програма „Регионално развитие" с проект за „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура".

Общинският съвет отговорно декларира, че пещера Леденика и въженият лифт „Згориград - м. Кравя" няма да бъдат отдавани за стопанисване на други лица поне пет години след реализирането на проекта.

Стойността на проекта е 6 млн. лева, като община Враца ще трябва да осигури 15 процента от сумата. При първото класиране този проект е с 76 точки. В проекта на общината ще партнират Областната администрация и Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан". Крайният срок за предаване на проектното предложение „Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони" е 1 юни 2010 г.

Основните дейности по проекта се отнасят до пещера Леденика и въженият лифт „Згориград - м. Кравя". А те са: Дизайн и експониране на подземен атракцион Леденика, Изграждане на екопътека от местността Леденика, рехабилитация на лифта, изграждане на атракцион „Светломразеца" и други.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати