Несебър даде старт на туристическия сезон

12.05.2010
Мелницата в несебър

Община Несебър, както и жителите на града се надяват на едно успешно лято, след като неговото начало бе доста окуражаващо. За празниците Несебър бе посетен от хиляди туристи. А днес на светлия празник на Светите братя Кирил и Методий бе даден и официален старт на туристическия сезон.

И в още един интересен факт всички виждат доброто предзнаменование. Осветен бе извор "Монопад" на Южния плаж на града, който сякаш възкръсна от пясъка. През 60-те години на миналия век пясъкът скрива чешмата и тя престава да тече. В това, че чешмата само по чудо се разкрива под пясъка, месните виждат надежда за предстоящи добри неща.

Интересното е, че водите на извор "Монопад" не замръзват през зимата и не се стоплят през лятото. Чешмата ще възвърне славата си като емблематично място на града и ще бъде част от неговото богато културно наследство.

Празненствата включваха и литийно шествие от вратите на Стария град до Старата Метрополия "Св. София". Тук имаше и тържествен молебен за здраве на жителите на Несебър и за успешен туристически сезон. Защото според думите на кмета Николай Димитров, туризмът освен бизнес, е и едно духовно и културно общуване между хората.

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати