Община Шабла създава условия за къмпингов туризъм

06.06.2010

Кметът на Шабла Красимир Кръстев със задоволство сподели, че със затоплянето на времето в района се вече има разположени къмпингуващи с каравани и палатки. Това дава възможност за развиване на къмпингов туризъм.

Но според сега съществуващите изисквания, не може да се къмпингува навсякъде, където гражданите поискат. В района на Шабла има много защитени територии по Натура 2000.

Община Шабла създава условия за къмпингов туризъм

Има също туристи, които се разполагат на плажната ивица, поставяйки автомобилите си върху дюните. Или палят огньове на неподходящи места, с което се създават предпоставки за пожари.

През миналата година два къмпинга са предлагали добри условия, като местата са били обозначени на карти и брошури, в районите са били поставени табели.

За това лято къмпинг Крапец прави подготовка за приемане на туристи. Според кмета на Шабла Красимир Кръстев къмпингуване може да се прави само на обозначени за това места, където има ток, вода и инфраструктура, която може да поеме целия поток от желаещи.

От своя страна общината монтира контейнери за смет и екотоалетни, там където най - често къмпингуват туристите, за да имат някакъв комфорт по време на пребиваването си тук.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати