Община Карнобат възражда туризма

30.05.2010
Община Карнобат възражда туризма

Общинският съвет в Карнобат прие богата програма до 2013 година с цел възраждането на туризма тук. Ще се търсят финансови възможности за реставрацията на средновековната крепост Маркели, както и продължаването на археологическите разкопки в месността "Бадъбунар".

Крепостта Маркели е посещавана от около 2000 туристи, въпреки, че до там няма хубав път. Построяването на такъв би увеличил възможностите за посещения. А тя е била в миналото важен военен и епископски център.

Предвижда се възстановяването на архитектурния комплекс, който включва баня, джамия и часовникова кула. Ще се създадат условия и за развитие на еко туризъм, тъй като в Стралджанското блато има голямо разнообразие от растителни и животински видове.

Програмата предлага и възможности за развитие на ловен и винен туризъм, с организирането на дегустации на редки колекционерски вина.

Управата на Карнобат са убедени, че развитието на туризма в този край ще даде възможности за подобряване на икономическия растеж и поминъка на хората.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати