Созопол открива сезона на 5 юни

05.06.2010
Созопол открива сезона на 5 юни

В събота на 5 юни Созопол ще открие официално летния туристическия сезон. С това ще бъде даден старт и на честванията, посветени на 2620 години от основаването на града.

Празненствата ще започнат в 18 часа, с откриване на изложба „Свещените образи от Древността” в Археологическия музей. По-късно от 20.00 ч. в амфитеатъра ще започне програмата за откриване на туристическото лято.

Ще се състои първото официално представяне на химна на Созопол. Негов автор е Ради Кисьов, бивш учител по музика в Созопол, а аранжиментът е на Хайгашот Агасян. На децата родени през 2010 година ще бъдат връчени юбилейни монети и грамоти „Гражданин на Созопол”.

Първият ден от тържествата ще приключи с танцово-музикалния спектакъл „Видрица” с хореограф Нешка Робева. В неделя тържествата продължават с откриването на атракцията „Възстановка на традиционно созополско семейство” в Етнографския музей.

До 10 юни гостите на музея ще бъдат посрещани от персонажи от различни исторически епохи. Те ще им предлагат сладко от смокини, бели созополски сладки, дамги и други специфични за Созопол ястия.

Тържествата ще приключат с концерт на група БТР на сцената на амфитеатъра от 20 часа.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати