Туристически маршрут ще показва параклисите на Созопол

10.06.2010
Туристически маршрут ще показва параклисите на Созопол

Созопол се стреми непрекъснато да представя нови интересни предизвикателство пред туристите. Сега общината разработва маршрути, които представят местните параклиси. Те биха привлекли любителите на религиозния туризъм.

От новия параклис „Св. Николай Чудотворец”, който се намира до Археологическия музей ще започва началото на маршрута. После преминава през параклисите „Св. Св. Кирил и Методий”, „Св. Георги”, „Св. Богородица”, „Св. Св. Константин и Елена”.

Краят на туристическия маршрут е при картинната галерия. Кметът на Созопол Панайот Рейзи и неговия екип вярват, че маршрутът ще заработи през 2011 година.

Пак в 2011 година се очаква да бъде завършена крепостната стена на Созопол, като тази година ще приключат реставрационните дейности на една част от нея. Тук се работи усилено, като целта е да се представи историческото минало на Созопол, защото този красив град има вече 2620 годишна история.

По повод честването на годишнината на Созопол тук са подготвени различни културни програми. Най - атрактивни ще бъдат тържествата на 17 юли, когато се чества празникът на Света Марина, считана за закрилница на Созопол.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати