Златни пясъци работи за привличане на руските туристи

22.06.2010
Златни пясъци работи за привличане на руските туристи

Прeдседателят на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци Георги Щерев сподели, че България трябва да работи за привличането на повече немски и руски туристи, които са традиционни гости у нас.

По този повод в България е на посещение ръководството на Парламентарния клуб към държавната Дума на Руската федерация. Ще бъде подписано споразумение за осъществяване на контакти с 87-те района на федерацията. Основната цел е да се привлекат повече руски туристи.

Щерев каза, че заради проблема с визите за руските туристи значително е намалял потокът от Русия. Исканията на хотелиерите са руските туроператори да си получават визите и от консулствата.

Председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци не споделя ентусиазма за ръст с 5 процента в областта на туризма. Приходите ще бъдат почти като предходната година.

Увеличава се броя на туристите, но поради намалението на цените при ранните записвания приходите няма да бъдат твърде големи. За да бъде спасен сезона се направи намаление от порядъка на 25 процента.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати