Събития за всички вкусове и възрасти за нощта на музейте в Пловдив

02.09.2010
Събития за всички вкусове и възрасти за нощта на музейте в Пловдив

На 24 и 25 септември за шести пореден път в Пловдив ще се проведе Нощ на музейте. Изявите ще започват в 19 часа и ще завършват в 1.00 часа.

За 24 септември има подготвени специално около 30 събития, които ще отговарят на различните вкусове и предпочитания на пловдивчани. В 7 музея и 18 частни галерии ще бъдат представени различни изложби, концерти, изяви на български и чуждестранни артисти.

В Регионален етнографски музей – Пловдив ще бъде представена изложбата „Магия за любов”, показваща костюми за обредни и магични ритуали от отминали епохи. Тук ще бъде организирана и "Вечер на Тайланд" за представяне на тайландската култура.

Вечер на Япония” – с демонстрации на оригами, калиграфия, икебана, кимона ще има в Центъра за съвременна история. Регионалният исторически музей ще представи изложбата "Равнис по капитаните! ”

Модната дизайнерка и художничка Мариела Гемишева ще представи „Peep Show” в Галерия Сариев. А в Галерия „Дяков” Кольо Карамфилов ще подреди рисунки върху салфетки.

Градска художествена галерия ще представи рисунки на Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Владимир Димитров – Майстора, Никола Танев, Васил Стоилов. За децата ще бъде организирана творческа работилница и рисуване по избрана тема в Регионален етнографски музей.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати