Пампорово ще посрещне новия сезон с изцяло обновен облик

14.10.2010
Пампорово ще посрещне новия сезон с изцяло обновен облик

Пампорово ще посрещне новия сезон с изцяло обновен облик. На всички алпийски писти, чиято дължина е 37 км са оборудвани с нови указателни табели, даващи информация за степента на трудност и посоките на движение.

По опасните трасета са монтирани нови близо 200 метра обезопасителни мрежи. Пълна промяна има по писта “Стената", която е напълно осветена за нощно каране. Монтирани са нови оръдия за сняг, чийто общ брой вече е 80. Системата за изкуствен сняг е сред най-модерните у нас.

Пистите в курорта ще се обработват с шест снегоотъпкващи машини. Пампорово разполага с шест лифта и 9 влека с капацитет 11 600 човека на час. Лифтът от село Стойките до Снежанка се движи със скорост 6 метра в секунда и взема разстоянието за 8 минути.

За предстоящия сезон се предвижда продажба на лифткарти и в самия курорт, а не само на гишета пред началните станции на лифтовете. Ще бъдат поставени и 4 автомата за продажба на карти.

Преди началото на сезона отваря и детска ски градина, в която се приемат деца от 4 до 7 години. Педагог и няколко ски учители ще дават първите уроци на малчуганите.

Цените в хотелите ще бъдат със 17 процента по - ниски, като на рецепция ще струват 25 лева. Хотели предлагат и атрактивна оферта от ол инклузив с обяд на пистата.

Пампорово очаква ръст за сезона от 10 до 20 процента, като са създадени добри предпоставки за това.

3.5
Общо 4 гласували
5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати