Банско е в трескава подготовка за Световната купа

18.01.2011
Банско е в трескава подготовка за Световната купа

В Банско много усилено се работи по провеждането на стартовете за Световната купа през февруари. Александър Краваров, кмет на Банско каза, че всичко трябва да е перфектно и градът трябва да се представи най - добра светлина.

От 1 февруари започва и продажбана на билети за стартовете. Тя ще се извършва на специални павилиони в хотел "Стражите" и пред начална станция на кабинката. Билети ще се продават и в София в магазин "Максспорт".

Цената на билета за възрастни за един ден е 35 лв., а комбинираният пропуск за двата дни е 55 лв. За деца и ученици цената е 20 лв. за ден и 30 лв. за двата дни, като притежателя на пропуска трябва да е с придружител. В стойността на билета влиза и транспорт от Банско до финала на писта "Бъндерица" и обратно.

За осигуряването на реда ще се грижат допълнително 15 полицаи, както и двама служители на реда от Гърция. Община Банско издава специална брошура за стартовете. В нея ще бъдат посочени всички паркинги, начина на придвижване до "Бъндеришка поляна", културната програма и телефоните на Бърза помощ, полиция, пожарна, ПСС и организационния комитет на Световната купа.

Около 1000 човека работят по организацията на състезанията. Те ще се занимават с подготовката на писти, настаняване в хотелите, културната програма.(bansko.net)

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати