Откриват сезона в Каварна в началото на юни

25.04.2011
Откриват сезона в Каварна в началото на юни

Сезонът в Каварна ще бъде открит в началото на юни. Очакванията са легловата база да бъде запълнена 80 процента. С 10 процента ще бъдат по-малко туристите от Беларус, тъй като там е спряна продажбата на валута, което прави невъзможно пътуването в чужбина.

За сезона е подготвена богата културна програма. Тя стартира с прадника на града, който е на 6 май. Тогава ще се проведе и Националния маратон.

Следва Международния младежки фолклорен фестивал „С България в сърцето”, който ще бъде на 13, 14 15 май. С цел удължаване на туристическия сезон за месец септември е предвидено провеждането на Рибния и миден фест.

За предстоящия сезон броя на леглата в Каварна ще бъде с 400 по-малко. Заради данъка в туризма някои от собствениците са се отказали да предлагат туристически услуги.

Промяна в цените на нощувките няма да има. Те остават на миналогодишното ниво. Частните квартири ще се предлагат на нива от 12 до 15 или 18 лв. на нощувка, а в хотелите цената зависи от категорията. Тук цената започва от 20 лв. и достигат до 70 лв. на нощ в четири звезден хотел.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати