Запазват спокойствието на плажуващите с космически цени

05.08.2011
Запазват спокойствието на плажуващите с космически цени

За да не бъдат притеснявани от външни хора за туристите в бившия къмпинг “Веселие” между Созопол и Дюни са въведени космически цени за ползването на чадър и шезлонг. За сянка от чадър се заплаща 50 лева, а шезлонгът е 30, като под сянката са сложени два шезлонга. Стряскаща е и табелата "Зло куче".

За да не са в нарушение на закона за неосигуряване на свободен достъп, тук са решили да откажат плажуващите с високите цени. Благой Рагин, шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи част от туристическата такса, събирана от общините, да отива целево към концесионерите на плажната ивица. Така те ще могат да осигуряват сянка на по достъпни цени.

В момента само в курорта Албена гостите, настанени в хотели, получават безплатно чадър и два шезлонга на плажа. Иначе масово цената е между 3 и 8 лв. за чадър и от 4 до 7 лв. за шезлонг.

Ако сте на плажа в Аркутино, между Созопол и Приморско, известен с кристално чисто море, за плажните удобства ще трябва да заплатите 7 лв.за чадър и още толкова се плаща за шезлонг.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати