Враца - все по-атрактивна за туризъм

04.03.2012

Враца е град с богато културно-историческо наследство. Близостта му до атрактивните места за посещения го правят желана туристическа дестинация.

Освен пещерата Леденика, тук може да се видят още 500 уникални пещери и пропасти. Любителите на скалното катерене могат да го практикуват в природната забележителност Вратцата.

В района на Враца се предлагат над 20 туристически маршрута с различна степен на трудност. Развива се селския туризъм, предлагат се също и кулинарни турове.

Враца - все по-атрактивна за туризъм

В центъра на Враца се намира Куртпашовата кула, която е една от трите жилищно-отбранителни кули запазени в продължение на пет века. Тя вече ще бъде отворена за туристи.

Напървият етаж има материали, показващи културно-историческото наследство на района. На втория етаж ще бъдат експонирани реплики на съдове от Рогозенското съкровище и от находките в Могиланската могила.

През следващата година се предвижда отварянето на ретро фото ателие на третия етаж. Тук туристите ще могат даси направят снимки с различни облекла - от рицарски доспехи до дрехи от наше време.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати