Безплатно посещение на музеи и галерии в тази Нощ на музейте

19.05.2012

Тази вечер от 19.00 до 00.00 часа за пореден път София ще се включи в инициативата Нощта на музейте. Желаещите ще могат да посетят безплатно всички столични музеи и галерии.

До Националния исторически музей и други по-отдалечени музеи ще има организират безплатен транспорт. Посетителите ще получат и подаръци.

Събитието се провежда под патронажа на Френския институт в София, българското Министерство на културата и Столичната община. "Виваком" е партньор по проекта тази година.

Безплатно посещение на музеи и галерии в тази Нощ на музейте

Желаещите ще могат да разгледат безплатно постоянните и временните експозиции на музеите и галериите, както и нови изложби открити специално за събитието.

За нощните посетители на музеите са предвидени и интересни забавления като класически, фолклорни, поп и джаз концерти, театрални спектакли.

В Националния политехнически музей ще има химическо представление, което е негова "запазена марка". Националния военноисторически музей ще представи рицарски дуели и огнено шоу.

Рисуване със светлина е подготвено в Софийската градска художествена галерия и Алея на хартиените чудеса - до галерията, в Градската градина.

Китайската игра Го ще могат да играят посетителите на НГЧИ. Те ще наблюдават и демонстрации на калиграфия, икебана и кодо.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати