Празник на розата в Казанлък

23.05.2012

Всяка първа събота и неделя на месец юни Казанлък е мястото, на което се провежда традиционния Празник на розата. Това е периодът от годината, когато из Розовата долина се носи приятния аромат на растението.

Тази година традиционните събития розобер, карнавално шествие и конкурс за избора на Царица Роза ще се проведат от 1-ви до 3-ти юни.

Ритуалът "Розобер" ще започне в 9.00 часа в градините на квартал Сушица. Гостите на града ще бъдат поздравени от Царицата на розата.

Празник на розата в Казанлък

След това започва шествие, предвождано от Царицата на розата и гайдарите на Калофер. Следва фолклорна програма, в която ще вземат участие ансамбъл "Тракия" и танцов състав "Розова долина".

Старата технология на розоварене ще бъде представена в Исторически музей град Карлово в 12:45 часа. Гостите ще могат да дегустират и различни продукти като ликьор “Роза”, сладко от рози. Желаещите ще могат да си закупят розово масло, козметични продукти от роза, сладка от роза.

В 17.30 часа започва вечерната програма на празника. ще се видят и чуят изпълненията на мажоретни състави, духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Тени Омеде, Деси Добрева, Дивас крю и балетна програма.

Най-красивото момиче от Долината на розите ще бъде избрано на 9 юни. Тогава ще се проведе и дегустация и ще се връчат връчват награди от конкурса „Вино и розе в долината на розите“.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати