Проверяват плажовете по морето

13.06.2012

Отдадените под наем плажни ивици в Бургас и областта бяха проверени в началото на сезона от експерти от Областна администрация, както и от останалите компетентни органи.

Проверени бяха 11 плажа, като се следеше дали дали наемателите им спазват клаузите по сключените договори за наем и разпоредбите в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Проверки бяха направени на плажовете „Обзор - юг", „Река Вая", „Несебър - стар град", „Несебър - изток" в Община Несебър; „Поморие-централен", община Поморие; „Бургас - север", община Бургас; „Младост-ММЦ", община Приморско; „Малък плаж Лозенец", „Царево - Василико", „Устие на р.Велека", „Резово" в община Царево.

Проверяват плажовете по морето

Не бяха установени съществени нарушения. Има необходимата хигиена, почистването се извършва ежедневно както ръчно така и с машини. Осигурени са медицински лица и е направено обезпаразитяване.

Осигурен е безпрепятствен достъп до всички ивици и е осигурена необходимата 50 процента свободна зона за свободно плажуващите.

Сигурността на плажуващите се осигурява от назначените спасители, чиито брой на места не е достатъчен. В тази насока са и предписанията на проверяващите.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати