Син флаг за плаж на Слънчев бряг юг

17.06.2012

За пета поредна година екологичната награда "Син флаг" отново бе спечелена от плаж Слънчев бряг-юг. Спечелването и показва, че плажът таистина е един от най-добрите.

Притежателят на наградата се опредля от международни проверяващи и гарантира, че плажът е идеално място за почивка и че има перфектно управление.

На входа на плажа ще бъдат монтирани три пилона, на които ще се развяват българското знаме, това на Европейския съюз и това на Синия флаг.

Син флаг за плаж на Слънчев бряг юг

Концесионерът на ивицата трябваше да преодолее разрушенията, които бурите направиха през пролетта. За два месеца бяха възстановени изцяло изяденият от морето пясък, а наводнените заведения са като нови.

Сертифицирането по програмата „Син флаг” е шанс плажовете да сверят политиката си на управление със световните стандарти. Критериите за оценка са качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование.

Тук плажната ивица се дизинфектира, два пъти месечно се вземат проби от водата, има достатъчно съдове за отпадъци. Осигурен е достъп за хора с увреждания. Цените са достъпни.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати