Внезапни проверки по плажовете в Бургаско

26.07.2012

От началото на сезона бе направена проверка на единадесет плажни ивици. Областният управител на област Бургас бе назначил специална комисия, която да извърши контрола.

Установено бе, че голяма част от предписанията дадени за плаж „Резово”, намиращ се на територията на община Царево не са изпълнени.

Плажът не е обезпаразитяван, липсват съблекални, площадка с душ, както и задължителните спасителен пост със спасител и медицински пункт с медицинско лице.

Даден е едноседмичен срок за отстраняване на нарушенията. Ако изискванията не се изпълнят се преминава към процедура за прекратяване на договора с наемателя.

Внезапни проверки по плажовете в Бургаско

Проверки, които бяха внезапни бяха направени на следните плажове: „Обзор-юг”, „ Река Вая”, „Несебър- стар град”, „Несебър-изток”, „Поморие-централен”, „Бургас-север”, „Младост- ММЦ”, „Малък плаж Лозенец”, „Царево-Василико”, „Устие на р.Велека”, „Резово”.

Като цяло предписанията от предходен контрол са изпълнени. Плажовете са почистени и обезпаразитени. На всички има спасителни постове и правоспособни специалисти, които да отговарят за безопасността на плажуващите.

Проверката установи още, че се спазва изискването 50 процента от активната плажна площ да бъде предоставена за свободно ползване. Има назначени и медицински лица, които да оказват помощ при необходимост.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати