Добрич и Констанца с два общи туристически маршрута

06.09.2012

По проект на община Добрич са разработени два туристически маршрута съвместно с румънския град Констанца. Общата стойност на проекта е 2 913 889 лв.

Очаква се в скоро време да бъде доставено 20 местно микробусче и да се тестват и двата маршрута, след което да бъдат предложени на туроператорите и хотелиерите.

Единият маршрут започва от ЦЗПЖ в Добрич, преминава през нос Калиакра и една от мидените ферми в района, където се прави обяд.

Добрич и Констанца с два общи туристически маршрута

Продължава се към румънския град Тулча, където има възможност за наблюдения на птици, разходка с корабче по делтата на река Дунав. Крайната точка на маршрута е зоопарка в град Констанца.

Другият маршрут започва от делфинариума в Констанца, където се посещават Музея за народно изкуство, Археологическия музей, Историческия музей в Балчик, Културния център “Двореца”, Архитектурно-етнографския комплекс на открито “Старият Добрич” и ЦЗПЖ в Добрич.

Ще бъдат създадени два информационни центъра в зоопарка в Добрич и Констанца. Тук ще се получава информация и за двата маршрута.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати