Каварна събира любителите на морските дарове

06.09.2012

От днес до 9 септември Каварна събира любителите на морски дарове на традиционния за града Рибен и миден фест. На площада в града по стара традиция ще мерят кулинарни сили кмета на града и неговите колеги от Дряново и Елена.

Условието за участие в кулинарната надпревара е всеки да донесе рибата, която ще приготвя. Председател на компетентното жури ще бъде Георги Анастасов.

За всяка вечер от 20 часа има подготвена и богата музикална програма. Първите две вечери на площада ще пеят Людмила Сланева и Стенли и група "Конкурент", след тях са Мария Попова и Дани Милев.

Каварна събира любителите на морските дарове

В една от вечерите публиката ще запее заедно с Графа дим да ме няма. За финала на феста са оставени изпълненията на "Сигнал", които ще представят най-добрите си парчета.

На площада на Каварна ще бъдат и традиционните щандове, на които ще се представят както заведения, предлагащи различни видове риби, така и мидената ферма в местността Дълбока.

В рамките на фестивала се продават обикновено 20 т миди, като най-търсените кулинарни изкушения са шишчетата и кюфтета от миди, приготвени от майсторите на "Дълбока".

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати