Евксиноград отворен за безплатно посещение

18.09.2012

Седмица на отворените врати обявиха в резиденция "Евксиноград". Тя ще продължи до 23 септември. Всички желаещи ще могат да видят нейната уникална архитектура, неповторимата и природа, както и красивите цветни градини безплатно.

Посещенията ще бъдат организирани в две групи дневно – от 10 и 13 ч. с максимален капацитет на всяка от групите 30 души. С екскурзовод ще могат да се видят парка с оранжериите, сградата на двореца и т. нар. Френска градина.

Резиденцията е построена в края на ХІХ в. като лятна резиденция на монарсите от Третото българско царство. Отворените врати са обявени по повод отбелязването на 130 години от откриването и.

Евксиноград отворен за безплатно посещение

Интересната външната архитектура на двореца е като реплика на френските ренесансови дворци от XVIII век. Вътрешното обзавеждане е направено с английски мебели, доставени са автентични камини, изработени от италиански мрамор в различен цвят.

Паркът около двореца е известен с неговата уникалност. Той е разположен върху площ от 800 дка и неговото оформяне започва през през 1888 г.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати