Силен сезон за Слънчев бряг

28.09.2012
Силен сезон за Слънчев бряг

Тазгодишният летен сезон за курорта Слънчев бряг бе много по- успешен в сравнение с предходните години. Доброто време през септември също допринесе за високата посещаемост на курорта.

Очакванията на Елена Иванова, председател на управителния съвет на Съюз на собствениците - Слънчев бряг са за добър ръст. От управата смятат, че за да се използва легловата база още по – ефективно трябва да се наблегне повече на рекламата, да се използват пенсионните фондове от западноевропейските държави, а също така и да се организират спортни мероприятия в комплекса.

В междинния сезон, който настъпи в края на август и началото на септември на Слънчев бряг са почивали най-вече чужди туристи с ранни записвания. През това време цените са по-ниски с около 20-30 на сто в сравнение с юли и началото на август.

Голям брой туристи през лятото в Слънчев бряг е имало от Русия, Украйна, Молдова. Тук са почивали и англичани, ирландци, германци, израелци, румънци, както и летовници от централноевропейските държави - Унгария, Полша, Чехия, скандинавските страни.

Хотелиерите в Слънчев бряг, членове на съюза, са направиха и предложения за промени в Закона за туризма, като основното сред тях беше да се определи статутът на националните курорти извън населените места.

Решаването на този проблем ще сложи край на конфликтите, произтичащи от нерешени с години проблеми, като обществен ред, шум от откритите заведения, трафик и т.н

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати