Уникален фестивал Августиада в Стара Загора

16.10.2012

За първи път от 19 до 21 октомври Стара Загора ще бъде домакин на уникален фестивал „Августиада", който ще съчетава в себе си виното и културното наследство на района.

Над 30 наши и чужди винарни ще бъдат представени на Античната улица в Регионалния исторически музей. Ценителите на виното ще могат да дегустират селекция вина от нейни различни региони.

Пътят на виното ще бъде представен на конференция „Августиада". Тук ще се чуе и за влиянието му над нашето здраве, за възможностите за финансиране на проекти в сферата на винарството и лозарството.

Уникален фестивал Августиада в Стара Загора

В пъстрото Дионисиево шествие, което ще премине по централните улици с песни, музика, танци ще се включат актьорите от Кукления театър, ансамбъл „Загоре" и два гостуващи кукерски състава.

Желаещите да дегустират разнообразните вина само срещу вход от 5 лева ще могат да вкусят още кулинарните продукти, приготвени от трима шеф-готвачи.

Най - добрите вина ще бъдат определени чрез анкета сред хората. В неделя от 16 часа виното, получило най-много гласове от посетителите на фестивала, ще извоюва правото да носи знака на "Августиада".

Орфеевите ритуали за винопиене ще бъдат представени от проф. Живко Желев. На фестивала ще бъде представен и първия български винен пътеводител.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати