Нов проект прави Созопол модерна туристическа дестинация

16.10.2012

С всичките археологически открития, които бяха направени в Созопол през последните години той се нареди сред трите най- известни туристически дестинации в световен мащаб.

Тук започна и реализацията на проект "Интеграция на културно-историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти на територията на община Созопол". Стойността на проекта е 1 040 786 лв.

Това ще направи от Созопол и региона модерна туристическа дестинация. Водеща атракция в проектното предложение са три обекта, които са на територията на Стария град.

Нов проект прави Созопол модерна туристическа дестинация

Ще се работи по три основни обекта. Първият е Античен и християнски комплекс", вторият е експониране и организация на достъпа до археологическите разкопки на Християнски храм.

Над него се предвижда да се изгради предпазен стъклен купол, ще се реализират и други реставрационни и консервационни дейности.

По проекта ще се направи и ремонт на Археологическия музей в град Созопол, който ще спомогне за по-качественото съхранение на културните паметници и ще разширит възможностите за тяхното експониране.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати