Зимно разписание на летище София

24.10.2012

Зимното разписание на летище София влиза в сила от 28 октомври тази година и ще бъде валидно до 30 март следващата година. Авиокомпаниите увеличават броя на полетите си.

През този сезон ще има и повече чартърни полети с туристи за зимните курорти и нови директни полети от летище София до 42 дестинации.

За първи път до София ще лети чешката авиокомпания Smart Wings, която ще превозва полски туристи от Варшава до българските ски курорти.

Зимно разписание на летище София

Дадени са заявки за чартърни полети до 10 дестинации, които ще бъдат обслужвани от седем превозвача. Традиционно най-голям брой туристи се очакват от Великобритания – Лондон, Манчестър, Бристол, Нюкасъл, Ийст Мидлъндс.

През настоящия зимен сезон най-голям брой полети ще има по направление СофияВиена - София. Тази дестинация се обслужва от три авиокомпании - България Ер, Austrian Airlines и Fly NIKI.

Увеличен е броя на полетите до Москва - те стават 14 за седмица и до Истанбул по 11 седмично. По вътрешните линии летището ще приема по три полета дневно от Варна и един от Бургас.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати