Финализира се Трансродопския маршрут за пешеходен и вело туризъм

27.10.2012

На финален етап се намира разработката на Трансродопския маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм Новото тракийско злато, която започна през октомври 2011 г.

Маршрутът тръгва от Пампорово и преминава на изток през Западните Родопи, язовир Кърджали, района на язовир Студен кладенец, Ивайловград, Маджарово и завършва в Кърджали.

Трасето на маршрута е разделено на 15 еднодневни отсечки, които са с дължина от 15 до 40 км. Всяка от тях завършва в конкретно място за настаняване.

Финализира се Трансродопския маршрут за пешеходен и вело туризъм

Разработват се и няколко локални маршрута, които също ще бъдат маркирани и ще дадат възможност на туристите да получат допълнителна информация за забележителности на района.

Във всяка от тези 15 отсечки ще има информационно табло и информационен кът с карти за основния маршрут, както и информация за допълнителните локални маршрути.

Трансродопският маршрут ще предложи чудесни възможности на туристите, които искат да обходят Роподите пеша или на велосипед.

През февруари 2013 ще бъде готова и картата, която ще дава информация за детайли по трасето, денивелацията, изминати километри на ден, нивото на трудност и местата за настаняване.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати