Старият Пловдив с дъх на младо вино

18.11.2012

Четвъртото издание на "Дефиле на младото вино" ще се открие в Пловдив на 23 ноември и ще продължи три дни. Винопроизводителите ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на Стария град.

Празникът ще започне след обяд на 23 ноември с Дионисиево шествие на участници и гости, предвождани от рицарите на "Европейския рицарски орден на виното". Шествието ще тръгне от площада пред общината, ще премине по главната улица за да стигне до лапидариума в Стария град.

Пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да дегустират младите вина на 24 винопроизводители от цяла България. В специални шатри за първи път ще се представят и производители на месни и млечни продукти заедно с готвачи и занаятчии.

Старият Пловдив с дъх на младо вино

Най-добрите млади вина ще бъдат определени след професионална дегустация, организирана от "Европейски рицарски орден на виното". Вината ще бъдат разделени в две категории: млади вина готови за консумация и такива, които ще отлежават.

Гостите на фестивала ще бъдат най-голямото жури. При закупуването на билет, чиято стойност е 3 лв. всеки ще получава анкетна карта, 12 жетона, както и флаер с разположение на къщите.

Организаторите ще предлагат и билети по 5 лв., като в тази цена влиза получаването освен на 8 жетона и лазерно гравирана рекламна чаша с логото на дефилето. Всеки жетон дава право на дегустация на едно вино.

Билети за събитието ще се продават в търговските обекти на трите подхода в Стария град, както и във всички къщи, където са разположени винопроизводителите.

За решилите предварително да си осигурят билети могат да го направят в Билетния център пред Общината, артцентър "Тракарт" и туристическия информационен център до пощата.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати