Празнични изяви в Бургас за Никулден

29.11.2012

Бургас се подготвя за тържественото отбелязване на Никулден. По този повод тук са подгответи около 50 празнични изяви. Още от 1 декември тук ще могат да се видят празнични концерти, изложби, театрални постановки, литературни събития, спортни прояви и кулинарни експозиции.

Началото на празника ще се постави с концерт на „Сребърни камбани“ на Ваня Костова и Боян Михайлов от 19.00 часа в Дома на Нефтохимика на 1 декември.

На празничния ден 6 декември от 8:30 часа е Светата литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тържественото заседание на ОбС Бургас е от 9:00 часа. Следва ритуала по издигане на националния, европейски и общински флагове.

Празнични изяви в Бургас за Никулден

В Етнографския комплекс на Регионалния исторически музей ще бъде осветена Никулденска обредна трапеза. Литийното шествие е от 11 часа, тогава ще бъдат хвърлени венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

На три места в града, до Часовника, до „Грамофона“ на ул. „Богориди“ и в ж-к „Меден рудник“ ще се раздава осветен рибен курбан.

В Морското казино е подготвена атрактивна експозиция от макети на някои от най-известните кораби в световната история. Тя ще бъде открита в 12 часа.

За доброто настроение на бургазлии и техните гости през целия ден ще се грижат улични музиканти и аниматори.„Живи статуи“ ще забавляват малки и големи.

Кулминацията на празника ще бъде запалването на коледната елха и украсата на града на пл. „Тройката“ в 18.00 часа. Следват изпълнения на Тони Димитрова, Деси Добрева, Миро и водещият Руслан Мъйнов.

Всички тези културни прояви организирани от Община Бургас, са в подкрепа на кандидатурата на Бургас за „Европейска столица на културата 2019“.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати