С грандиозно шоу откриват сезона на Боровец

30.11.2012

Грандиозно шоу са подготвили в курорта Боровец за откриването на ски сезона, което ще бъде на 15 декември. Концесионерът на пистите тук продължава своята мащабна инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро.

Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг. Скиорите ще могат да се възползват от добрите условия за спорт в изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково и Ястребец. Отсечката при финала на писта „Ястребец 1” тази година също ще бъде заснежавана изкуствено.

Направено е необходимото рекултивиране на пистите, а системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик” е с удвоена дължина. Увеличен е двойно капацитетът на помпената станция, което ще позволи по-бързо заснежаване на пистите.

С грандиозно шоу откриват сезона на Боровец

Borosport Snow Park е станал още по атрактивен за търсещите силни усещания. Тук е изградена още по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията, които ще повдигат адреналина на авантюристите.

Влекът, който обслужва парка, е с удвоена дължина. Монтирани са две нови уеб камери, които дават възможност да се следи директно картината от пистите в курорта.

Бороспорт са взели и мерки за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места в курорта – Ястребец и Мартинови бараки. Бороспорт разполага и със собствени снегопочистващи машини.

Не е пропусната и добрата екипировка на скиорите. Ски гардеробите ще бъдат снабдени с над 1500 броя нови пълни ски екипировки, нови бордове и free style ски.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати