Ръст от 6 процента очакват зимните курорти

17.12.2012

След откриването на ски сезона във всичките ни големи ски курорти от туристическия бранш са настроени оптимистично. Очаква се ръст на туристите от 6 процента.

Основание за по-добри резултати е повишението с 4 процента на предварително заявените чартърни полети.

Изпълнителният директор на “Пампорово” Мариян Беляков сподели, че за курорта има 30 процента ръст на ранните записвания. Направени са и доста големи инвестиции, с което са подобрени условията за каране на ски.

Ръст от 6 процента очакват зимните курорти

В Пампорово например скиорите ще се спускат по по-дълги и широки писти. Тук в последните 3 години са инвестирани над 60 млн. лв. На Боровец пък е изградена това система за изкуствено заснежаване на зоните Ситняково и Ястребец.

Приходите от зимен туризъм са били 397 млн. евро, което е с 3 процента повече спрямо 2010/2011 г. Този сезон се очаква значително повишение на тяхната стойност.

Българските планински курорти са хит сред гърците. Тази година те се насочват към Банско, Боровец и Пампорово. По сведения от Туристическите агенции те отдавна са продали всички възможни места в българските ски курорти.

Забелязва се и възстановяването на интереса към зимна почивка у нас от полски, чешки и словашки туристи по информация от туроператорите. Това, което търсят чужденците е доброто хотелско обслужване и поддържаните ски съоръжения.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати