Зачестяват инцидентите с недисциплинирани скиори

10.01.2013

По ски писти в Банско всеки ден се спускат стотици любители на белите спортове. Не липсват и такива обаче, които превръщат спускането в безумно изживяване.

Почти по 30 човека има наранени в някои дни, а планинските спасители хвърчат с шейните да оказват помощ на поредния потрошил се скиор или сноубордист.

Особено опасни са начинаещите сноубордисти, които въобще не знаят къде ще ги отведе дъската под тях. Не липсват и скиори, които не спазват правилата за каране.

При първо провинение ски патрулите им правят забележка, а при повторно нарушение им отнемат картата за деня.

Зачестяват инцидентите с недисциплинирани скиори

Не липсват и туристи, предимно чужденци, които мамят с дневните карти за ползване на лифта и ски зоната. Те купуват детски карти на цена 38 лева, а картата за възрастен е 58 лева. Така си спестяват 20 лева.

В последните дни станаха и сериозни инциденти със скиори. На Чалин валог рускиня счупи три прешлена. 44-годишният преподавател в Американския университет в Благоевград Жан Коромбоа от Белгия след падане е със счупен таз и на лечение в "Пирогов".

Планинските спасители призовават всички скиори да съблюдават правилата за безопасно каране и да не забравят, че не са сами на пистите.(bansko.net)

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати