Русе с нова стратегия за развитието на туризма

10.03.2013

Русе има вече нова стратегия за развитие на туризма, която ще се прилага в периода от 2014-20120 година и ще допринесе за утвърждаването на града като предпочитана туристическа дестинация.

Първата цел е повишаване на броя на туристите. Ще бъде направено изследване за хотелиерското предлагане, атракциите, природните дадености, предлагането на културен продукт и други ключови сектори в туризма.

От друга страна ще се подобри работата с информационните центрове в страната, които също ще помогнат за популяризирането на туристическите продукти, предлагани в Русе.

Русе с нова стратегия за развитието на туризма

С цел подобряване на качеството на услугите притежателите на малки семейни хотели и къщи за гости, малки ресторанти ще преминат през обучения с тренинги.

Историческите, културни и природни ценности ще се използват е по-ефективно кога се разглеждат като елемент на съответната местната идентичност, а не като изолиран, самостоятелен паметник.

Биологичното разнообразие също е потенциал за развитие на устойчив екотуризъм в региона. Ще се предлага наблюдение на животни и растения в естествената им среда.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати