Нови правила в туризма

19.03.2013

Народното събрание прие на едно от последните си заседания новия закон за туризма, който ще наложи значителни промени в областта на туризма. Във връзка с това трябва да бъдат написани редица нови разпоредби.

За в бъдеще за да ползват наименования като СПА, "уелнес", "медикъл" и други хотелите трябва да имат специална сертификация, като персоналът трябва да отговаря на определени изисквания.

Според нови закон туроператорите ще могат да издават електронни ваучери за почивки. Въвеждат се също определени изисквания за квалификация на екскурзоводите, планинските водачи и ски учителите.

Нови правила в туризма

Страната ще бъде разделена на туристически региони. Те ще се управляват от местни сдружения и ще имат собствени рекламни стратегии.

На общи стандарти ще трябва да отговарят и Туристическите информационни центрове в страната. Те ще бъдат обединени в една обща мрежа.

Предстои също да бъдат изготвени подробните правила за организираните детски и ученически пътувания. Специфични изисквания ще има и за хотелите, които приемат ученически групи.

Ще има и нови правила за безопасната експлоатация на басейните в хотелите.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати